Bröllopsfotograf | Moa & Kristian

Styled shoot med Moa & Kristian vid Tyresö Slott

Många undrar varför vi bröllopsfotografer gör så kallade stylade fotograferingar, får vi aldrig nog av bröllop?
Nej det får vi inte! Är alla andra bröllopsfotografer som jag är, så är det något vi verkligen brinner för, att berätta en historia, att riktigt få gotta sig i all glädje och kärlek och alla fina detaljer såklart!

Och det är därför jag själv gör stylade fotograferingar. För ofta är det inte så gott om tid på själva bröllopsdagen så det här gör jag för min egen skull, att få utlopp för inspiration, mata min kreativitet och få göra bilder helt från grunden! Ibland får man helt enkelt en idé i huvudet och bara måste göra den!

Så jag och floristen Anine Melström Bergqvist ville göra något roligt tillsammans. Något med mycket höstiga och starka färger, och med massor av blommor, ljuvlig dukning och fina detaljer! Vi använde succulenter, granris och några ceriserosa inslag blandat med eucalyptus och annat som passade bra in i vår vision.
Våra fantastiska modeller är såklart ett kärlekspar på riktigt, Moa och Kristian som gjorde allt vi bad dem om, oss trots att det var svinigt rått och kallt, de var helt fantastiska!

Florist: Anine Melström Bergqvist  www.instagram.com/aninemelstrombergquist
Fotograf: Jenny Drakenlind www.drakenlind.se
Modeller Moa Eklund & Kristian Rosster
Brudens kläder: Asos  www.asos.com
Brudens cape: Cape Sweden capesweden.com
Brudgummens kläder: Privata

Örhängen: Lily and Rose by Zetterberg www.lilyandrose.se
Ring: Guldfynd  www.guldfynd.se
Tallrikar: Olika antikaffärer

Bestick: Lagerhouse www.lagerhouse.se
Glas: Serien heter Sergel, från antikaffär
Mässingsljustakar: Skultuna  skultuna.com/se
Trycksaker: Jenny Drakenlind www.drakenlind.se

0 Read More

Bröllopsfotograf | Lejondals slott

Lejondals slott…

Är ett av de absolut vackraste slotten i närheten av Stockholm tycker jag! Färgerna är helt underbara och det ligger så vackert inbäddat i grönska och har också närheten till vatten. Plus att det har så himla fina balkonger där man kan fotografera, både när bruden tar på sig brudklänningen som i det här fallet, och så kan jag som bröllopsfotograf stå uppe på balkongen och fotografera gästerna i en stor gruppbild på gårdsplanen!

Louise och Stephen bor i London, men Louise är född i Sverige och det var här de ville bli man och hustru. Det låter så högtidligt när man säger så, men det är en extra fin känsla att prata om sin respektive med tilltalet make eller maka. Det betyder att man lovat att alltid finnas där för varandra, att vad som än händer så ska de dela livet tillsammans, både det jobbiga och det roliga!

Och idag var det bara roligheter! Det blir ju också extra roligt när många av gästerna kommer från ett annat land, för även om vi är lika så är vi också olika i många delar. Det här med sill och snaps är till exempel väldigt svenskt, kalles kaviar, knäckebröd… Så det var en säkert ganska intressant upplevelse för många av de engelska gästerna att turista i Sverige!

Och det här med att planera bröllop i ett annat land, det blev en hel del turer fram och tillbaka för Louise och Stephen innan allt hade fallit på plats. De tog även hjälp av bröllopskoordinatorer för att få till detaljerna så de fick precis den dagen de drömt om. Och en drömmig dag blev det verkligen! Inte ett öga var torrt när Louise höll sin brors arm på vägen fram till altaret, eller när gästerna höll sina fantastiska bröllopstal till brudparet! Då är det tur att jag håller en kamera framför ansiktet!

0 Read More

Bröllopsfotografering – Utomhusvigsel på Långholmen

Utomhusvigsel på restaurang Pålsundet, Stockholm

Det bästa med Stockholm är att det finns så mycket fin natur och vackra platser även mitt inne i stan. Jessica och Sebastian valde att ha både sin vigsel och fest på restaurang Pålsundet som ligger på Långholmen. Nära till allt men ändå som en alldeles egen oas!
Vi träffades ett par timmar innan det var dags och visst var alla lite nervösa, men Jessica och Sebastian är så kära att de hade bara ögon för varandra, och vi hade inte tråkigt en enda minut och vips var det dags att möta upp båten som skulle ta oss till vigseln.

Det var en överraskning för gästerna att vi skulle komma med båt så när vi kör in i kanalen och bara har några minuter kvar innan de kommer att kunna se oss, då var det nervösa händer som skakade och många fjärilar i magen. Tills vi kör under den sista bron och vi äntligen möter upp alla gästerna.

Som bröllopsfotograf har jag ju vissa favoritögonblick under dagen, och det är tur att jag hade min kamera att gömma mig bakom för när brudens far möter henne och hjälper henne upp ur båten… Hade det varit en film hade det spelats dramatisk musik och jag suttit och fulgråtit, för pappans uttryck när han ser sin lilla flicka, sin dotter, alltså DET ögonblicket!!!

Och det var många glansiga ögon genom hela vigseln vill jag lova! Fast det är ju precis som det ska vara! Ett bröllop är stort och fyllt av så mycket glädje, och det är ju detta vi firar! Och det är detta vi vill dela med dem vi älskar, familj och vänner!

För det är rätt coolt att få vara med om när en helt ny familj skapas, som väljer att gå sin egen väg! Vart spelar nog inte så stor roll, bara man går tillsammans!

0 Read More

Visa dina bilder med ett bildspel!

Det finns så många bra sätt att njuta av alla fina bilder efter bröllopet! Jag rekommenderar alltid att göra ett album, det är liksom en sådan speciell känsla att hålla i bilderna, hålla i hela historien från en av de största dagarna i ens liv! För det är det! Att återigen få njuta av alla detaljer som man lagt så mycket tid och kärlek på, att bläddra fram de vackra bilderna i ett härligt papper och dröja kvar vid favoriterna. Alla ögonblick, alla vänner, allt liksom! Så album är mitt bästa tips!

Men man vill ju också gärna dela med sig av alla fina bilder och ett online bildspel är ett av de bästa sätten att visa alla fina bilder för sina gäster eller de som inte kunde vara där!! Som det här bildspelet med Sofia och David och deras underbara bröllopsdag där vi började vid ekotemplet i Hagaparken, vigsel i Solna kyrka och festen i Koppartälten!

 

0 Read More

Adwater – ”image”-bilder

Jag samarbetar med ett företag som säljer vattenflaskor med reklamtryck. Flaskorna ska dels produktfotograferas och dels ingå i s.k. ”image”-bilder som knyter ihop produkten med en känsla på olika sätt. Till exempel skapade vi en bild för lokala företag som ligger i östra Stockholm, andra bilder ska ha anknytning till vattenflaskans beställare, som exempelvis ett spa, ett lekland etc.

Vill ni veta mer om deras vatten och andra produkter? Kolla in deras hemsida www.adwater.se

  

0 Read More

Engagementsession, förlovningsfotografering eller provfotografering…

Många ord som kommer från USA får liksom inte samma klang på svenska, men vad vi än kallar det för så träffade jag Johanna och Dennis i vårsolen på Gärdet för ett tag sedan.

När de började dejta så tränade de ofta tillsammans just här på gärdet, och då kändes det självklart att vi skulle ses  här och fotografera fina par-bilder som de både vill ha själva och för att använda till sitt bröllop senare i sommar! Och eftersom träning var en stor del av deras liv så är det självklart att de tog med sig en del av det som en symbol! Den kommer också vara med som dekoration på bröllopet! (Fast inte på tårtan, det lovar de!)

0 Read More

Stärk ditt eget varumärke med bra bilder!

Egenföretagare, bloggare, drömmer om att göra något eget?

Oavsett vem du är eller vad du gör, syns du inte – finns du inte!
Det är fortfarande många som annonserar i tidningar, som slänger ihop en liten annons av några mobilbilder och använder stor röd text och för den äldre generationen funkar det fortfarande. Men vill man nå ut till en större publik så måste man finnas online. Och ditt varumärke får lika mycket värde som du väljer att investera! Med det menar jag att om du tycker att det är dyrt att anlita en professionell fotograf och hellre väljer att använda mobilbilder, då får du en viss look på dina bilder, du får en viss känsla för ditt varumärke!

Visa hellre upp några få riktigt bra bilder, än hundratals halvdåliga bilder, för ärligt talat, vilken kund vill investera i dig om du själv inte gör det?

Vill du veta mer om hur bilder kan hjälpa dig att bygga upp och stärka ditt varumärke? Hör av dig så hjälper jag dig!

 

Nanna Gordon bloggar med inriktning på copywriting och ville satsa på professionella bilder på sig själv till sin hemsida, LinkedIn etc.
Vi bollade idéer vad hon ville få fram och visa i sina bilder och valde miljö efter det. Det handlar så mycket om vilken känsla man vill förmedla!

Fotograf Jenny Drakenlind

0 Read More

Vem vann en Boudoirfotografering på bröllopsmässan?

Först och främst, ett stort TACK till er som kom och hälsade på mig i min monter på bröllopsmässan!

Det var så himla roligt att träffa alla er härliga människor och jag hade kunnat stå och prata hur länge som helst om mitt favoritämne – bröllop! Eller egentligen är det ju helt enkelt ett firande av kärleken! Oavsett om man ska gifta sig för första gången eller om man ska förnya sina löften, eller om man fortfarande söker efter den rätta eller om man hittade den för 30 år sedan, så är det ju det allt handlar om, kärleken! För det är rätt fint ändå, att två människor har hittat varandra och vill tillbringa resten av sina liv tillsammans!

Jag vet att vad man än säger i ämnet så låter allt så klyschigt, men för att kunna älska en annan människa så totalt så måste man först älska sig själv!

Och det är egentligen det som min tävling handlar om, att få en boost och se hur fin man själv är, stärka sitt ego och veta att man är helt underbar och fantastisk – precis som man är!
Jag önskar att jag kunde ge alla som deltog i min tävling en boudoir fotografering, jag är helt övertygad om att alla behöver en sådan! Men ni var lite mer än 200 coola kvinnor som tävlade och jag har tyvärr ingen möjlighet att ge er alla en fotografering!

Så därför får ni som inte vann, möjlighet att fotografera er till ett grymt bra pris, en specialare bara för er!!!
Under två dagar under våren, söndagen den 19 mars och söndagen den 23 april har jag Boudoir mini-sessions i min studio på Högbergsgatan 30.
Fotograferingen tar ca 30 minuter, du sminkar dig och gör dig så fin du vill, tar med egna snygga underkläder och så tar vi fina bilder! Jag har en del rekvisita i min studio som vi kan använda och efter fotograferingen får du ett lösenordsskyddat online galleri med alla de bästa bilderna och en A4 förstoring för 690 kr.
Vill du boka en Boudoir mini-session maila mig på jenny@drakenlind.com Skriv vilken av dagarna du vill boka och uppge kod EGOBOOST2017!

Jag har också lite större paket med album och förstoringar för dig som verkligen känner att du är värd att investera i! För som någon sa på mässan, man är ju aldrig lika snygg som precis runt sitt bröllop! Det är också en rolig grej att göra på sin möhippa, då ingår bubbel och något att mumsa på för hela sällskapet! Vill du veta mer om de lyxigare paketen med boudoirfotografering så klicka här!

Och vinnaren är…

Från början hade jag tänkt att dra en vinnare från lördagen och en från söndagen, men eftersom det var så många som ville vinna så dubblerar jag vinsterna, så jag har dragit FYRA vinnare!

Alla fyra vinnarna får en liten goodiebag, en Boudoir mini-session med 30 min fotografering, ett lösenordsskyddat online galleri och en A4 förstoring och fotograferingen sker 19 mars eller 23 april i min studio på Högbergsgatan 30, Stockholm.
Och de lyckliga vinnarna är;
Angelinn Andersson, My Bergman Carling, Belinda Bernfort och Lena Scheutz!

Hör av er till mig så bokar vi in er fotografering!

 

0 Read More

Hur vill du ta ditt företagsporträtt?

Vad vill du att ditt porträtt ska visa?

Det är inte riktigt som att ta skolfoto men nästan, det känns fortfarande lite halvjobbigt att stå där framför kameran för man vill ju att det ska bli så bra! Allting ska falla på plats och man måste bestämma saker som vad ska man ha på sig? Vilken miljö känns bäst? Vilken typ av bild vill vi ha? Hur ska vi stå, sitta, hur mycket ska vi le?

När vi väl är på plats och fotograferar så kommer jag att hjälpa och guida er igenom fotograferingen så vi tillsammans får exakt den bilden som ni vill ha! Och just därför är det extra viktigt att vi har pratat igenom vad det är ni faktiskt vill ha för bilder!

Det ni kan förbereda är att fundera på vad ni vill att porträttet ska signalera. Ett studioporträtt med vit bakgrund är enkelt och snyggt, det är smidigt att ha en enkel standard som man kan upprepa när ny personal tillkommer. Vill man visa en lite mjukare sida är det fint med porträtt i miljö, utomhus eller inomhus. Det ger ett lite öppnare och mer levande intryck.

Innan fotograferingen kan man ställa sig några frågor;
Var ska bilden visas? I vilket sammanhang, trycksak, visitkort, websida, presentation?
Vem kommer att se den? Ålder och kön på betraktaren? Kollegor, kunder, företag eller privatpersoner?
Hur ska betraktaren reagera när hen tittar på porträttet? Ska man bli trygg, glad, ”rädd”?
Hur vill du framstå? Stark, snäll, empatisk, saklig, bohemisk, arbetarklass, kompis, lärare, maktfull, snygg, kompetent, rolig, pålitlig, allvarlig, bestämd…?

Sen kan man gå in på detaljer som:
– Studio eller i miljö?
– Inne eller ute?
– Färg eller svartvitt?
– Kläder, dresscode
– Uttryck; lite glad – lagom glad – jätteglad
– Kroppsspråk

Exempelvis om man vill ha ett porträtt till LinkedIn eller liknande bör man se trevlig, saklig och professionell ut, eftersom där knyter man oftast affärskontakter och man vill se pålitlig och rekorderlig ut. Här passar det utmärkt bra med en ren vit bakgrund eftersom det enda som syns i bilden är det viktiga, du! En variant på det är att man kan välja bakgrunder i olika nyanser och färger som passar in på din profil

Vill man ha ett porträtt till websidan handlar mycket om vad det är för verksamhet och hur man vill framstå. Gå igenom några av företagets värdeord och välj en stil med företaget som utgångspunkt. Man kan tänka på vilken miljö som skulle fungera bäst, vilka färger, omgivningar, vilka kläder ni har på er och hur allt kan knytas ihop i bilden och passa in rent estetiskt med resten av websidan. Så här funkar det också bra att tänka om man behöver porträtt till trycksaker.
Vill man framstå som lite mjukare trots att man har kostym på sig kan man välja mjuka färger i omgivningen, att kavajen inte är helt knäppt utan man har en hand i fickan eller sitter avslappnat med en kopp kaffe i handen. Man kanske inte ens tittar in i kameran utan man tar en bild som ser ut att vara tagen ur det dagliga arbetet, en mer dokumentär bild.
Har man en verksamhet som är fin att visa upp på bild kan man med fördel välja att ta porträtt i verksamheten och att ha det snyggt oskarp i bakgrunden.

Pressbilder däremot mår bra av en stor variation, flera miljöer, flera uttryck och färger beroende på kontexten bilden kommer att användas i. Bilder där man ler, är allvarlig, varierar kroppsspråket och tar bilder både nära och lite längre ifrån. Man kan till och med ta med flera ombyten kläder för att få ytterligare en variation för ett större användningsområde!

Ytterligare en typ av bild är att man lämnar mycket utrymme i bilden för att senare kunna lägga på text i olika sammanhang. Exempelvis som en header, annons, broschyr eller liknande.

Det finns lika många olika typer av porträtt som det finns människor som ska porträtteras, så oavsett vilket porträtt som är rätt för er är det viktigt att vi kommunicerar så vi verkligen förstår varandra, så jag kan göra mitt bästa för att förverkliga er vision och att bilden förmedlar det ni vill signalera!

Porträtt med vit bakgrund i studio:

Porträtt vit bakgrund i studio

Halvkroppsporträtt med vit bakgrund i studio:

Halvkroppsporträtt vit bakgrund i studio

Dynamisk gruppbild:
En av fördelarna med att fotografera porträtt mot vit bakgrund är att man kan skapa en s.k. dynamisk gruppbild. Man kan sätta ihop de olika individuella porträtten till en gruppbild där det ser ut som om alla står bredvid på samma bild. Då är det lätt att ta bort någon som slutar och lägga till någon ny som börjar!

Halvkroppsporträtt med vit bakgrund i studio med blixt

Fotograf Jenny Drakenlind porträtt Stockholm

Halvkroppsporträtt mot mörkgrå bakgrund:

Fotograf Jenny Drakenlind porträtt Stockholm

Porträtt inomhus i miljö:
Man kan använda sitt eget kontor/verksamhetsmiljö och fotografera porträtt för då får man härliga levande bilder, där man får en större bild av vem personen på bilden är. Man associerar personen på bilden med miljön och undermedvetet kopplar ihop miljö, färger, stämning och intryck med den personen.

Porträtt i miljö kontor inomhus med blixt
Porträtt i miljö:

porträtt inomhus on location med blixt
Svartvita porträtt utomhus:
Man måste naturligtvis inte alltid ha enbart bilder i färg, det kan vara superfint med svartvita bilder också! Det kan dessutom vara ett smart sätt att knyta ihop olika bilder som färgmässigt kanske inte skulle passa ihop annars!

porträtt utomhus on location i miljö med blixt
När bakgrunden får ta plats:
Vissa porträtt behöver visa vart man är tydligt, och då kan man låta bakgrunden få ta lite extra mycket plats och tydlighet.

Porträtt i miljö utomhus med blixt
Porträtt som imagebilder:
Porträtt som är mer känsla och visar företagets idé och/eller produkter i en enhetlig färgskala.

Fotograf Jenny Drakenlind porträtt Stockholm
Porträttserie:
Med olika utryck kan man signalera olika saker för olika behov.

Lets dance cecilia
Porträttserie:
Olika utryck, olika utsnitt dvs både nära, helkropp, liggande och stående bilder som fyller olika funktioner i olika sammanhang.

Fotograf Jenny Drakenlind porträtt Stockholm

Porträttserie:
Beroende på situation där bilden ska användas behöver man inte titta in i kameran och le, utan man kan förmedla en känsla av att vara avslappnad och man får en dokumentär känsla av att såhär kan vardagen se ut för den här personen.

Porträtt i miljö utomhus i naturligt ljus
Pressbilder:
Ofta behöver man olika färgskalor, stående, liggande, huvudporträtt, helkropp, olika miljöer och alla möjliga varianter av porträtt för att ha som pressbilder för alla olika situationer som kan uppstå. Och man måste inte le på alla bilder, här är det bara bra om det finns ett bra urval med olika sinnesstämningar.

Fotograf Jenny Drakenlind porträtt StockholmFotograf Jenny Drakenlind Företagsporträtt Stockholm

Tomt utrymme i bilden:
Har man redan i förväg en idé om vad man behöver för typ av bild planerar vi in sådana bilder vid fotograferingen. Man kan avsiktligen lämna ett tomt utrymme i bilden för att man senare ska kunna lägga på text. Det ha många olika användningsområden och här är två exempel på hur man kan både lämna utrymme och skriva direkt på bakgrunden, och man kan också hålla i någonting som man sedan kan lägga text på. Liggande bilder med tom yta bredvid fungerar naturligtvis på samma sätt och är toppen att göra som header till en hemsida, ett helt uppslag i en trycksak och liknande.

Porträtt med utrymme för text i miljö

Porträtt med utrymme för text i miljö

0 Read More
Kontakta mig