Bröllopsfotograf | Marstrand

Vissa platser är bara så vackra att de tar andan ur en! Hela ön Marstrand är en sådan plats. Det är liksom semesterkänsla året om! Och Societetshuset i Marstrand har de mest ah-maaazing ljuskronorna och en balsal du verkligen kan ställa till med en rejäl fest i!

Och det gjorde Karin och Jay på sin bröllopsdag! En fest som nästan lyfte taket!

Det var en sådan där dag som började som en typisk svensk sommardag, lite småblåsigt och lite småregnigt. Medan Karin gjorde sig i ordning på hotellet gick Jay ut och åt lunch med killarna. De möttes för första gången den här dagen vid altaret, och de blickarna de gav varandra…

Talen var så genomtänkta och roliga att det är svårt att inte få ont i kinderna av allt skratt den kvällen. Framåt kvällen fick vi en helt magisk solnedgång och vi passade på att smita ut en liten stund. Karin och Jay bjöd även ut alla gästerna att njuta av solnedgången  medan vi tog lite bilder och det blev en helt underbar kväll.

När väl bandet satte igång att spela var det inte många som kunde låta bli att dansa och festen fortsatte långt inpå småtimmarna. En fest man inte glömmer i första taget!

Marstrand Bröllop Marstrand livboj och segelbåt regnig dag män i frack och gula regnkläder skåla i öl ett gäng killar firar brudgummens bröllopsdag brud klär på sig sin brudklänning brud klär på sig sin brudklänning brud klär på sig sin brudklänning Blivande brud klär på sig sin bröllopsklänning i Marstrand brud klär på sig sin brudklänning brud klär på sig sin brudklänning Bröllop i Marstrand rosor som klättrar mot vägg Bröllop i Marstrand, kyrka och rosor i trädgård Bröllopsfotografering vigsel fira bröllop i Marstrand kyrka Bröllopsfotografering vigsel fira bröllop i Marstrand kyrka Bröllopsfotografering vigsel fira bröllop i Marstrand kyrka Bröllopsfotografering vigsel fira bröllop i Marstrand kyrka Bröllopsfotografering vigsel fira bröllop i Marstrand kyrka Bröllopsfotografering vigsel fira bröllop i Marstrand kyrka Bröllopsfotografering vigsel fira bröllop i Marstrand kyrka Bröllopsfotografering vigsel fira bröllop i Marstrand kyrka Kramkalas efter vigsel i Marstrand kyrka Bröllopsfotografering vigsel fira bröllop i Marstrand kyrka Bröllopsfotografering vigsel fira bröllop i Marstrand kyrka Bröllopsfotografering vigsel fira bröllop i Marstrand kyrka Bröllopsfotografering av brudpar Brudpar porträtt brud porträtt vid bröllopsfotografering Bröllopsfotografering av brudpar Bröllopsfotografering av brudpar och brudtärnor som har ljusrosa tärnklänningar på sig Bröllopsfotografering av brudpar och brudföljet Bröllopsfotografering med fest i societetshuset i MarstrandSocietetshuset i Marstrand bröllopsfotografering festmiddag Societetshuset i Marstrand bröllopsfotografering festmiddag Societetshuset i Marstrand bröllopsfotografering festmiddag Societetshuset i Marstrand bröllopsfotografering festmiddag Bröllopsfotografering med fest i societetshuset i Marstrand Bröllopsfotografering med fest i societetshuset i Marstrand Bröllopsfotografering med fest i societetshuset i Marstrand Bröllopsfotografering med fest i societetshuset i Marstrand Bröllopsfotografering i solnedgången med ett nygift brudpar Bröllopsfotografering i solnedgången med ett nygift brudpar Solnedgång bröllopsfotografering brudpar Bröllopsfotografering i solnedgången med ett nygift brudpar Solnedgång i Marstrand med en båt Societetshuset i Marstrand bröllopsfotografering festmiddag Bröllopsfotografering med fest i societetshuset i Marstrand Bröllopsfotografering med fest i societetshuset i Marstrand Bröllopsfotografering med fest i societetshuset i Marstrand Bröllopsfotografering med fest i societetshuset i Marstrand Societetshuset i Marstrand bröllopsfotografering festmiddag Societetshuset i Marstrand bröllopsfotografering festmiddag

0 Read More

Bröllopsfotograf | Säby Säteri

Bröllopsfotografering på Säby Säteri, strax utanför Stockholm

Sommaren 2018, minns ni? Det var den varmaste sommaren på över 260 år. Och en av de långa varma sommardagarna gifte sig Charlotte och Johan på Säby Säteri. Det var en helt perfekt dag även om det blåste lite så ballongerna for åt lite alla möjliga håll, men det var väl ungefär det enda som inte blev som planerat den här dagen.

En underbar dag där alla ens favoritpersoner delade en av de största dagarna i livet, och avslutades med en grym fest, kan man önska sig mer?

säby säteri ingarö bröllop skor, parfym detaljer inbjudningakort till bröllop och vigselring brud och hennes morbruden klär på sig sin brudklänning Bröllop brud håller i parfymflaskablivande brud gör sig i ordning porträttbrudgum och best man sitter på trappan och skålar i öl brudgummen klär på sig brudgum håller i corsage knapphålsblomma bröllop first look när brud och brudgum får se varandra för första gången brudparet minglar med brudtärnor och best men på bröllopsdagen brudfölje skålar i champagne på säby säteri bruden målar på läppstift på sin bröllopsdag innan vigsel vigsel i ingarö kyrka vigsel i ingarö kyrka vigsel i ingarö kyrka vigsel i ingarö kyrka vigsel i ingarö kyrka ingarö kyrka första kyssen i ingarö kyrka ingarö kyrka ett nygift brudpar kommer ut ur kyrkan  bröllop kramkalas efter vigsel vid ingarö kyrka brudbukett bröllopsfotografering porträtt ett brudpar nygift brudpar händer med vigselringar brudpar tar bröllopsfoto bröllopsfoto porträtt brud och brudgum bröllopsfotografering ett brudpar tar sitt bröllopsfoto brudbukett och ett brudpar som håller händerna bröllopsfoto porträtt brud och brudgum brudpar bröllopsfoto familj Brudtärnor skrattar tillsammans Bröllopsfest mingel på Säby säteri brudpar och ballonger Bröllop bordsdekoration blommor i vas bröllopsfestbröllopsfestbröllopsfestfärgad rök bröllop bröllopsfotoKonfettiregn över första dansen på bröllopsfest bröllopsfest bröllopsfest

0 Read More

Bröllopsfotograf | Tyresö Slott

En färgsprakande bröllopsfotografering i Tyresö…

Det är verkligen sant att varje årstid är fantastiskt vacker. När hela världen exploderar i de varma mustiga färgerna så gör det ingenting att det snart är vinter. Särskilt inte när man som bröllopsfotograf får fotografera ett så vackert bröllopspar som Sofia och Alexander!

De ljuvliga blommorna är skapade av Anine på www.vackrabrollop.se

Bröllopsfotografering Tyresö Slott

Bröllopsfotografering Tyresö Slott Bröllopsfotografering Tyresö Slott Bröllopsfotografering Tyresö Slott Bröllopsfotografering Tyresö Slott Bröllopsfotografering Tyresö Slott Bröllopsfotografering Tyresö Slott Bröllopsfotografering Tyresö Slott Bröllopsfotografering Tyresö Slott Bröllopsfotografering Tyresö Slott

Bröllopsfotografering Tyresö Slott

Bröllopsfotografering Tyresö

0 Read More

Det här med livskvalitét…

Alla har vi olika uppfattning om vad det innebär, och hade jag hört mig själv säga det här för tjugo år sedan hade jag tyckt att jag var dum i huvudet… Men saker förändras, och det är inte alltid antingen bra eller dåligt, bara annorlunda!

Man får andra värderingar, andra mål i livet, och det här med vardagslyx och livskvalitét är något som jag verkligen börjar uppskatta mer och mer. För tjugo år sedan skulle den bästa kvällen innebära att man träffar vännerna på något glassigt ställe och sedan går ut och klubbar tills man dansat bort all makeup.
Nu innebär det snarare att glida ner i vårt ute-spa, själv eller med sällskap, med något gott att dricka, lite bra musik, och liksom bara vara…

Visst, jag går gärna ut och tar ett glas vin på något glassigt ställe, men jag hoppar helst över klubbandet. För det är outsägligt skönt att komma upp tidigt morgonen efter, och även om jag inte är pigg som en lärka (för det är skönt med sovmorgon) så är det härligt när solen skiner och man tar morgonkaffet på terassen!

Och nu när våren är här… Ja, ni fattar! Jag behöver inte dra till med alla klyschor som #livinginthemoment #yolo etc, när solen tinar upp ens själ och man bara tillåter sig att sitta (utan telefon) och bara njuta av att vara just där, just då!

Så ikväll blir det spa-bad med maken och då tänkte jag göra den här drinken:

Syrendrink

Till 4 personer behöver du:
Ca 3 dl av ett gott torrt mousserande vin
4 msk fläderblomssaft
En skvätt färskpressad citronsaft
4 cl päronvodka
Ca två dl syrenblommor (ta bort allt grön, det är bara blomman som du ska använda)

Rör ihop allt och helst ska du låta det stå och dra i kylen ett dygn (det är gott att dricka även som den är om du inte kan vänta). Har blommorna börjat se trista ut kan du ta bort dem. Servera sedan fint med en kvist syrener och stoppa gärna i någon isbit också! Du kan gärna byta ut fläderblomssaften mot syrensaft om du hunnit göra någon! Klicka här om du vill ha recept på syrensaft! Själv brukar jag också göra syrensocker, blir en så härligt somrig smak av det och recept hittar du här.

Ett annat tips är att lägga i en kvist syrener i din GT, låt den dra en stund så kan du ana den blommiga smaken!

Glöm inte bort att njuta ordentligt, för du vet, att sippa på den här är verkligen livskvalitét! 😀

Sommardrink med syrener syrensmak

0 Read More

Bröllopsfotograf | Moa & Kristian

Styled shoot med Moa & Kristian vid Tyresö Slott

Många undrar varför vi bröllopsfotografer gör så kallade stylade fotograferingar, får vi aldrig nog av bröllop?
Nej det får vi inte! Är alla andra bröllopsfotografer som jag är, så är det något vi verkligen brinner för, att berätta en historia, att riktigt få gotta sig i all glädje och kärlek och alla fina detaljer såklart!

Och det är därför jag själv gör stylade fotograferingar. För ofta är det inte så gott om tid på själva bröllopsdagen så det här gör jag för min egen skull, att få utlopp för inspiration, mata min kreativitet och få göra bilder helt från grunden! Ibland får man helt enkelt en idé i huvudet och bara måste göra den!

Så jag och floristen Anine Melström Bergqvist ville göra något roligt tillsammans. Något med mycket höstiga och starka färger, och med massor av blommor, ljuvlig dukning och fina detaljer! Vi använde succulenter, granris och några ceriserosa inslag blandat med eucalyptus och annat som passade bra in i vår vision.
Våra fantastiska modeller är såklart ett kärlekspar på riktigt, Moa och Kristian som gjorde allt vi bad dem om, oss trots att det var svinigt rått och kallt, de var helt fantastiska!

Florist: Anine Melström Bergqvist  www.instagram.com/aninemelstrombergquist
Fotograf: Jenny Drakenlind www.drakenlind.se
Modeller Moa Eklund & Kristian Rosster
Brudens kläder: Asos  www.asos.com
Brudens cape: Cape Sweden capesweden.com
Brudgummens kläder: Privata

Örhängen: Lily and Rose by Zetterberg www.lilyandrose.se
Ring: Guldfynd  www.guldfynd.se
Tallrikar: Olika antikaffärer

Bestick: Lagerhouse www.lagerhouse.se
Glas: Serien heter Sergel, från antikaffär
Mässingsljustakar: Skultuna  skultuna.com/se
Trycksaker: Jenny Drakenlind www.drakenlind.se

0 Read More

Bröllopsfotograf | Lejondals slott

Lejondals slott…

Är ett av de absolut vackraste slotten i närheten av Stockholm tycker jag! Färgerna är helt underbara och det ligger så vackert inbäddat i grönska och har också närheten till vatten. Plus att det har så himla fina balkonger där man kan fotografera, både när bruden tar på sig brudklänningen som i det här fallet, och så kan jag som bröllopsfotograf stå uppe på balkongen och fotografera gästerna i en stor gruppbild på gårdsplanen!

Louise och Stephen bor i London, men Louise är född i Sverige och det var här de ville bli man och hustru. Det låter så högtidligt när man säger så, men det är en extra fin känsla att prata om sin respektive med tilltalet make eller maka. Det betyder att man lovat att alltid finnas där för varandra, att vad som än händer så ska de dela livet tillsammans, både det jobbiga och det roliga!

Och idag var det bara roligheter! Det blir ju också extra roligt när många av gästerna kommer från ett annat land, för även om vi är lika så är vi också olika i många delar. Det här med sill och snaps är till exempel väldigt svenskt, kalles kaviar, knäckebröd… Så det var en säkert ganska intressant upplevelse för många av de engelska gästerna att turista i Sverige!

Och det här med att planera bröllop i ett annat land, det blev en hel del turer fram och tillbaka för Louise och Stephen innan allt hade fallit på plats. De tog även hjälp av bröllopskoordinatorer för att få till detaljerna så de fick precis den dagen de drömt om. Och en drömmig dag blev det verkligen! Inte ett öga var torrt när Louise höll sin brors arm på vägen fram till altaret, eller när gästerna höll sina fantastiska bröllopstal till brudparet! Då är det tur att jag håller en kamera framför ansiktet!

0 Read More

Bröllopsfotografering – Utomhusvigsel på Långholmen

Utomhusvigsel på restaurang Pålsundet, Stockholm

Det bästa med Stockholm är att det finns så mycket fin natur och vackra platser även mitt inne i stan. Jessica och Sebastian valde att ha både sin vigsel och fest på restaurang Pålsundet som ligger på Långholmen. Nära till allt men ändå som en alldeles egen oas!
Vi träffades ett par timmar innan det var dags och visst var alla lite nervösa, men Jessica och Sebastian är så kära att de hade bara ögon för varandra, och vi hade inte tråkigt en enda minut och vips var det dags att möta upp båten som skulle ta oss till vigseln.

Det var en överraskning för gästerna att vi skulle komma med båt så när vi kör in i kanalen och bara har några minuter kvar innan de kommer att kunna se oss, då var det nervösa händer som skakade och många fjärilar i magen. Tills vi kör under den sista bron och vi äntligen möter upp alla gästerna.

Som bröllopsfotograf har jag ju vissa favoritögonblick under dagen, och det är tur att jag hade min kamera att gömma mig bakom för när brudens far möter henne och hjälper henne upp ur båten… Hade det varit en film hade det spelats dramatisk musik och jag suttit och fulgråtit, för pappans uttryck när han ser sin lilla flicka, sin dotter, alltså DET ögonblicket!!!

Och det var många glansiga ögon genom hela vigseln vill jag lova! Fast det är ju precis som det ska vara! Ett bröllop är stort och fyllt av så mycket glädje, och det är ju detta vi firar! Och det är detta vi vill dela med dem vi älskar, familj och vänner!

För det är rätt coolt att få vara med om när en helt ny familj skapas, som väljer att gå sin egen väg! Vart spelar nog inte så stor roll, bara man går tillsammans!

0 Read More

Visa dina bilder med ett bildspel!

Det finns så många bra sätt att njuta av alla fina bilder efter bröllopet! Jag rekommenderar alltid att göra ett album, det är liksom en sådan speciell känsla att hålla i bilderna, hålla i hela historien från en av de största dagarna i ens liv! För det är det! Att återigen få njuta av alla detaljer som man lagt så mycket tid och kärlek på, att bläddra fram de vackra bilderna i ett härligt papper och dröja kvar vid favoriterna. Alla ögonblick, alla vänner, allt liksom! Så album är mitt bästa tips!

Men man vill ju också gärna dela med sig av alla fina bilder och ett online bildspel är ett av de bästa sätten att visa alla fina bilder för sina gäster eller de som inte kunde vara där!! Som det här bildspelet med Sofia och David och deras underbara bröllopsdag där vi började vid ekotemplet i Hagaparken, vigsel i Solna kyrka och festen i Koppartälten!

 

0 Read More

Adwater – ”image”-bilder

Jag samarbetar med ett företag som säljer vattenflaskor med reklamtryck. Flaskorna ska dels produktfotograferas och dels ingå i s.k. ”image”-bilder som knyter ihop produkten med en känsla på olika sätt. Till exempel skapade vi en bild för lokala företag som ligger i östra Stockholm, andra bilder ska ha anknytning till vattenflaskans beställare, som exempelvis ett spa, ett lekland etc.

Vill ni veta mer om deras vatten och andra produkter? Kolla in deras hemsida www.adwater.se

  

0 Read More
Kontakta mig