Matfoto – Grillad ananas med kokosglass

 In Mat, Sommar
Ananas med kokosglass

Grillad ananas med jordgubbar och hemmagjord kokosglass.

 

Grillad ananas med hemmagjord kokosglass och jordgubbar

En söt, snygg och lite rockig dessert som är helt perfekt till sommarens ljumma grillkvällar!
Den är enkel att göra och även om det är godast med en hemmagjord glass går det naturligtvis lika bra med en färdigköpt glass.

8 personer

1 normalstor färsk ananas
en liter jordgubbar

Till kokosglassen
3 dl kokosmjölk
3 dl vispgrädde
2 äggulor
1,5 dl florsocker
0,5 dl riven kokos, kan med fördel vara rostade

Rör ihop kokosmjölk, äggulor, florsocker och hälften av den rivna kokosen. Vispa grädden och rör ner den i smeten. Har du en glassmaskin blir det supergott att använda den eftersom den rör in lite luft i glassen så den blir lite lättare och fluffigare plus att glassen får en jämn förfrysning. Låt stå i frysen tills det har blivit glass, ungefär 2-4 timmar.

Skär upp ananasen i åtta klyftor. Låt gärna de gröna bladen sitta kvar som dekoration. Lägg dem på grillen när glöden ser fin och jämn ut, och när ananasen börjar få fin grillad yta är de klara att äta.

Servera ljummen med den hemmagjorda kokosglassen och jordgubbar, garnera med resten av den rivna kokosen på både glass, jordgubbar och ananas.

Grillad ananas Fotograf Jenny Drakenlind

Recommended Posts

Leave a Comment

Kontakta mig