Matfoto | Grillad kronärtskocka

 In Mat, Sommar

Sommar är att grilla, och visserligen grillar vi gärna året runt, men att stå vid grillen med något kallt i handen att dricka, känna doften när det man grillar börjar bli färdigt och allt detta tillsammans med vänner som bara sitter bredvid och småpratar och myser… Hm, det hörs att jag längtar till sommaren, eller hur!

Förutom att kronärtskockor är otroligt vackra och har helt fantastiska färger, blir de också ofta bortglömda när man pratar om att grilla, men att sitta och dippa kronärtskockor till förrätt är både gott och trevligt! En dippsås kan man göra på vad som helst och jag ska leta fram några goda recept till sommaren, så tills dess får ni nöja er med bilder på de vackra kronärtskockorna!
Och för den som aldrig grillat kronärtskocka förut;
Koka kronärtskockorna i ca 20 min, dela dem på mitten, strö lite flingsalt över och grilla! Just den här dagen blev det ingen dippsås utan bara lite flingsalt och en stor klick äkta smör! Servera och ät de mjuka delarna från varje blad, tar smöret slut så ta lite till! 🙂

Matblogg Fotograf Jenny Drakenlind

Matblogg Fotograf Jenny Drakenlind

Matblogg Fotograf Jenny Drakenlind

Recommended Posts

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kontakta mig