Matfoto – Rabarberkompott med vaniljkvarg

 In Höst, Mat, Sommar, Vår, Vinter
Rabarberkompott med vaniljkvarg

Rabarberkompott med vaniljkvarg och honungsglacerade cashewnötter

 

Rabarberkompott med vaniljkvarg och honungsglacerade cashewnötter

Jag är inte vass på mat, men det här med efterrätter är en helt annan sak. Kanske för att jag är en sådan sockergris! 🙂

Du behöver till 4 portioner:
300 g rabarber
2 krm krdemumma
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl socker
4 digestivekex
12 jordgubbar
ca 2 dl vaniljkvarg
1 msk flytande honung
1 dl cashewnötter

Skär rabarbern i små bitar, inte större än 1 cm. Lägg ner dem i en kastrull tillsammans med socker, vaniljsocker och kardemumma. Låt det koka på låg värme i ca 15 minuter. Skär 8 av jordgubbarna i skivor, jag brukar försöka få ut ca 4 skivor per gubbe. Smula sönder digestivekexen.
Under tiden kompotten kokar ihop sig kan du göra de honungsglacerade cashewnötterna. Lägg nötterna i en stekpanna och häll på honungen. Var noga med att röra om hela tiden i ett par minuter tills de fått fin färg. Lägg upp på en plåt med smörpapper för att svalna. De glacerade nötterna kladdar lätt ihop, så lägg dem att svalna med lite mellanrum så klistar de inte ihop sig till en klump. Man kan också griljera cashewnötterna i ugn, men jag tycker det är enklare, snabbare och de blir minst lika goda i stekpannan. När kompotten är klar låter du den svalna tills den är ljummen.

Plocka fram de finaste glasen du har och varva digestivekex, rabarberkompott, jordgubbar och vaniljkvarg och toppa med honungsglacerade cashewnötter och en jordgubbe.

Skall ätas på en gång för största möjliga gastronomisk njutning!

TIPS! Gillar man nötter mycket som jag gör, så kan man byta ut ett digestivekex mot 100 g hasselnötter och finhacka tillsammans med de smulade digestivekexen.

Matblogg Fotograf Jenny Drakenlind Matblogg Fotograf Jenny Drakenlind

Recommended Posts
Comments
pingbacks / trackbacks
  • […] Man kan använda det istället för digestivekex till exempel till en smarrig rabarberkompott, recept på det här. Eller varva med en söt vaniljcreme och färska bär, eller varför inte som bas i en smarrig […]

Leave a Comment

Kontakta mig