fbpx

40 Date night tips

 In Bröllop, Bröllopsplanering, Engagementsession

Ett av de bästa tipsen jag fick när jag själv gifte mig är att göra allt jag kan (eller VI ska göra allt vi kan), för att hålla äktenskapet vid liv. Det behöver underhållas som vilken bil eller trädgård som helst. För att fortsätta använda trädgårdsliknelsen så behöver man rensa bort ogräs för att de vackra blommorna ska få syre och näring att växa.

Vi träffades år 2000. Hånglade på nyårsafton 1999/2000 och sedan tog det ett tag med sporadiskt “springa-in -i-varandra-på-krogen” innan vi började dejta på riktigt efter sommaren. Det är alltså 19 år sedan nu och jag blir själv förvånad över hur länge vi hängt ihop, och ändå ser jag oss vara tillsammans i många år till!

Det är säkert många små saker som bidragit till detta, förutom att vi har samma humor, ungefär samma intressen, gillar samma filmer, samma mat, inte alls samma musik och när jag tänker efter så är det en hel del där vi tycker olika. Men då kompletterar vi varandra istället och låter den andre få utrymme att vara sig själv.

Plus att vi dejtar ibland. Det behöver inte vara något avancerat, det kan räcka med något litet, men att man gör något och upplever något tillsammans gör att man uppskattar varandra på ett nytt sätt varje gång!

Så jag tänkte dela med mig av mina 40 bästa tips på dejt-night aktiviteter;

 1. Det mest uppenbara, gå ut på resturang – utan kids!
 2. Packa med frukost eller lunch och åk ut i skogen eller till en strand. Spelar ingen roll vilken årstid det är. Mitt i vintern kan man ta med sig en termos med något varmt och en engångsgrill att grilla korv. Poängen är att få lite tid tillsammans utanför hemmet.
 3. Projektera något som ska göras i hemmet. Exempelvis, ska ni måla om i ett rum? Förbered med allt som behövs, men lägg till en romantisk hemmamiddag och duka upp som Lady och Lufsen i det rum ni målar i. Lite annorlunda känsla att inte sitta på den vanliga matplatsen.
 4. Gå på bio, behövs ingen närmare förklaring där heller
 5. Ta en långlunch tillsammans mitt i veckan
 6. Testa en ny aktivitet tillsammans med middag, exempelvis boule, biljard, bowling, gocart, minigolf etc.
 7. Gå till en spelhall. Ja, det är inte ofta man gör sånt nu när alla spel finns online, men det är en rolig grej att spela ett spel i en arkadhall och testa de olika spelen.
 8. Gå till en nöjespark, Gröna Lund, Liseberg etc.
 9. Gå på en konsert tillsammans. Varför inte gå och kolla på ett band ingen av er känner till sedan tidigare! Googla inte innan vad det är för något, utan bli överraskade tillsammans! Det kan bli grymt bra eller riktigt dåligt, men oavsett vilket en rolig grej!
 10. Ta en sightseeing-tur på segway
 11. Gå på ett museum! Min personliga favorit är såklart Fotografiska i Stockholm, men det finns många bra och intressanta museum över hela landet!
 12. Åk ut på en tur med bilen. På Nya Zeeland har de ett uttryck, “tikki-tour”, när man kör en omväg för att man kanske var lite tidig till ett ev. möte. Att bara åka runt helt planlöst och kolla på hus, natur eller ett område man aldrig varit i förut är riktigt kul!
 13. Spela brädspel. Det är extra roligt att spela brädspel eftersom man samtidigt umgås och pratar över kanske ett glas vin. Supermysigt!
 14. Gå till ett mysigt café och ta en fika.
 15. Sjung karaoke. Det är sjukt roligt att göra bort sig eller att få glänsa!
 16. Kolla upp exempelvis tolv restauranger ni skulle vilja prova och gå ut och ät på ett nytt ställe en gång i månaden under ett helt år.
 17. Paddla kanot. Oväntat roligt och om man vill och det är fint väder kan man ta med grejer att övernatta på vägen och sova under stjärnorna.
 18. Gör middag tillsammans. Planera allt från recept till att göra allt tillsammans.
 19. Gå på en dubbeldejt med vänner.
 20. Gå och se en film på en utomhusbio, eller en drive-in bio.
 21. Gå till en glassbar och välj den absolut godaste glassen.
 22. Åk till badhuset, kanske finns det ett roligt äventyrsbad i närheten? Mitt favoritbad är Kokpunkten i Västerås, där har man roligt oavsett hur gammal man är!
 23. Hälsa på en vän eller familjemedlem ni inte träffat på länge.
 24. Gå till biblioteket.
 25. Shoppa tillsammans. Det behöver inte vara tråkigt för den ena, engagera er i varandras shopping och ta en fika mitt i shoppingen.
 26. Fler saker att göra är frisbee golf, hoppa på studsmattor (exempelvis Bounce i Sthlm),
 27. Gå och se en stand up comedy.
 28. Skriv romantiska lappar till varandra varje dag i en vecka och göm dem där den andre garanterat hittar dem.
 29. Ta en båt-tur. Vi har många sjöar och vatten i Sverige och på de flesta ställen finns möjlighet till en båt-tur.
 30. Ut och cykla tillsammans.
 31. Ta en kurs tillsammans, kanske i matlagning, klä om möbler, dreja, eller varför inte någon språkkurs?
 32. Åk vilse. Har man tid och vill uppleva något spännande tillsammans, ta en buss, tunnelbana eller spårvagn utan att veta vart den går och åk ut på äventyr. Vem vet vart ni kommer att hamna eller vilka äventyr ni hittar?
 33. Se en teater/opera/ballett/cirkus eller show.
 34. Gå på en mässa. Det finns många roliga mässor, öl och vin mässa, båtmässa, hem och villa mässa, antikmässa, bilmässa förutom såklart bröllopsmässa!
 35. Bjud hem vänner, dela in dem i tre lag och varje lag har varsin uppgift, ett lag gör förrätt, ett lag gör huvudrätt och ett lag gör efterrätt. Ett roligt sätt att umgås på!
 36. Träna tillsammans.
 37. Gör utmaningen escape room tillsammans! Googla vart närmaste sådant finns! Superkul och man lär sig mycket om varandra och att samarbeta också!
 38. Dröm en kväll tillsammans. Dela era drömmar, berätta om vad ni vill göra och om ni har någon bucket list. Bestäm er för att förverkliga en dröm och börja planera för hur det ska gå till.
 39. Gör en krogrunda fast med mat; ät förrätt på ett ställe, huvudrätt på ett annat ställe och efterrätt på ett tredje ställe.
 40. Åk på en weekendresa tillsammans. Underbart att uppleva ett nytt ställe och skapa fina minnen tillsammans!

Recommended Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kontakta mig