Bröllop | Brudbuketten

 In Bröllop, Bröllopsplanering, Bröllopstips

Det finns så galet mycket fina blommor och vackra och annorlunda idéer!

När man börjar planera sitt bröllop och sitt färgtema utgår man självklart oftast från de färger man själv gillar. Men man tänker också på hur det “ska” vara. Det traditionella är att välja en eller ett par färger till hela bröllopet och som man då använder i sin brudbukett. Det gör att hela bröllopet känns mer genomtänkt och välplanerat och ger ett enhetligt intryck.

Men när det kommer till brudbuketten och bordsdekorationer (mer om dem i ett senare inlägg) så kan man gå lite utanför ramarna. Ett sätt är att välja hur starka färgerna ska vara. Har man ett pastelligt bröllop så kan man använda alla färgerna i samma färgstyrka. Naturligtvis måste man också tänka på vilken säsong ens favoritblommor blommar, och ett råd är att gå och prata med en florist för att kolla vilka blommor som är fina just när ni gifter er. Vissa blommor importeras och finns året runt, medan andra bara finns en kort period. En av mina favoritblommor är pioner, och de blommar bara en kort period men det finns olika sorter som blommar olika tider.

När det gäller bindningen av brudbuketten så kan man antingen ha en traditionell hållare, då monteras blommorna så de sitter ordentligt och är vanligt med de runda “boll”-buketterna. Men trenden går mer mot lite yvigare buketter med ovanliga inslag som t.e.x. björnbär, suckulenter, exotiska blommor, eller till och med grönsaker som kronärtskocka. Som en brud beskrev sin brudbukett, “den ska se ut som om jag plockat den själv, fast finare”.
De här buketterna är lite mer naturliga och ofta ser man stjälkarna ombundna med vackra sidenband eller spets. Välj flera sidenband i matchande färger och låt dem hänga långa så blir de en egen dekoration. Man kan vira in stjälkarna i spets och fästa den med fina pärlnålar. Eller knyta om ett grovt snöre med en fin råbandsknop. Det finns så många fina idéer!

Mitt tips är att gå till en florist som sagt, och faktiskt våga ge dem fria händer! En florist är också någon som har färgseende, som känner till lite speciella blommor och som kan skapa magi om hen får utlopp för sin kreativitet! Visst, alla är inte sådana, men många florister drömmer om att få gå helt efter eget huvud och skapa något riktigt vackert. Så träffa din florist och känn efter om den här personen delar din vision och våga bli överraskad!

Det är också fint att fästa något personligt på buketten. Har man någon närstående som gått bort är det fint att ha ett vackert inramat litet foto på den personen, och som man fäster på brudbuketten. Det betyder mycket att man på så vis kan ha den personen nära just den här dagen!

Det finns så många vackra brudbuketter att välja mellan och här delar jag med mig av några av mina favoriter;

Brudbukett Bröllopsfotograf Jenny Drakenlind Brudbukett Bröllopsfotograf Jenny Drakenlind Brudbukett Bröllopsfotograf Jenny Drakenlind Brudbukett Bröllopsfotograf Jenny Drakenlind Brudbukett Bröllopsfotograf Jenny Drakenlind Brudbukett Bröllopsfotograf Jenny Drakenlind Brudbukett Bröllopsfotograf Jenny Drakenlind Brudbukett Bröllopsfotograf Jenny Drakenlind Brudbukett Bröllopsfotograf Jenny Drakenlind Brudbukett Bröllopsfotograf Jenny Drakenlind Brudbukett Bröllopsfotograf Jenny Drakenlind Brudbukett Bröllopsfotograf Jenny Drakenlind Brudbukett Bröllopsfotograf Jenny Drakenlind Brudbukett Bröllopsfotograf Jenny Drakenlind Brudbukett Bröllopsfotograf Jenny Drakenlind Brudbukett Bröllopsfotograf Jenny Drakenlind Brudbukett Bröllopsfotograf Jenny Drakenlind Brudbukett Bröllopsfotograf Jenny Drakenlind Brudbukett Bröllopsfotograf Jenny Drakenlind

Recommended Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kontakta mig