fbpx

 In Mat, Sommar, Tips

Det här med livskvalitét…

Alla har vi olika uppfattning om vad det innebär, och hade jag hört mig själv säga det här för tjugo år sedan hade jag tyckt att jag var dum i huvudet… Men saker förändras, och det är inte alltid antingen bra eller dåligt, bara annorlunda!

Man får andra värderingar, andra mål i livet, och det här med vardagslyx och livskvalitét är något som jag verkligen börjar uppskatta mer och mer. För tjugo år sedan skulle den bästa kvällen innebära att man träffar vännerna på något glassigt ställe och sedan går ut och klubbar tills man dansat bort all makeup.
Nu innebär det snarare att glida ner i vårt ute-spa, själv eller med sällskap, med något gott att dricka, lite bra musik, och liksom bara vara…

Visst, jag går gärna ut och tar ett glas vin på något glassigt ställe, men jag hoppar helst över klubbandet. För det är outsägligt skönt att komma upp tidigt morgonen efter, och även om jag inte är pigg som en lärka (för det är skönt med sovmorgon) så är det härligt när solen skiner och man tar morgonkaffet på terassen!

Och nu när våren är här… Ja, ni fattar! Jag behöver inte dra till med alla klyschor som #livinginthemoment #yolo etc, när solen tinar upp ens själ och man bara tillåter sig att sitta (utan telefon) och bara njuta av att vara just där, just då!

Så ikväll blir det spa-bad med maken och då tänkte jag göra den här drinken:

Syrendrink

Till 4 personer behöver du:
Ca 3 dl av ett gott torrt mousserande vin
4 msk fläderblomssaft
En skvätt färskpressad citronsaft
4 cl päronvodka
Ca två dl syrenblommor (ta bort allt grön, det är bara blomman som du ska använda)

Rör ihop allt och helst ska du låta det stå och dra i kylen ett dygn (det är gott att dricka även som den är om du inte kan vänta). Har blommorna börjat se trista ut kan du ta bort dem. Servera sedan fint med en kvist syrener och stoppa gärna i någon isbit också! Du kan gärna byta ut fläderblomssaften mot syrensaft om du hunnit göra någon! Klicka här om du vill ha recept på syrensaft! Själv brukar jag också göra syrensocker, blir en så härligt somrig smak av det och recept hittar du här.

Ett annat tips är att lägga i en kvist syrener i din GT, låt den dra en stund så kan du ana den blommiga smaken!

Glöm inte bort att njuta ordentligt, för du vet, att sippa på den här är verkligen livskvalitét! 😀

Sommardrink med syrener syrensmak

Recommended Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kontakta mig