Boudoir Info

FAQ - Vanliga frågor

vad är boudoir?

Ordet boudoir kommer från franskan och betyder ungefär en dams omklädningsrum eller sovrum. Tänk lite romantiskt 1700-talets franska drottning Marie Antoinette, där ingen man kom in oinbjuden.

Åtminstone är det så jag tänker på det, men egentligen är det ju som typ intima porträtt kan man säga. Boudoir, som också kallas morgongåva, kan vara roligt, fnissigt, sexigt, flirtigt, skirt, romantiskt, gulligt, vackert, feminint, starkt, coolt, spontant, poserat och egentligen allt du vill att det ska vara.

Jag har fotograferat boudoir sedan 2012. Att fotografera boudoir betyder väldigt mycket för mig eftersom jag hjälper kvinnor att få bättre självförtroende, att må bättre och gilla sig själva mer både på utsidan och insidan.

Det handlar om att acceptera och hylla sig själv, att lära sig älska sig själv för den man är! Vi är alla unika och hos mig har alla en perfekt imperfekt kropp. Livet lämnar små souvenirer på våra kroppar och den är så fantastisk som bär oss genom allt vi gjort och allt vi vill göra!

Att vara sexig har ingenting att göra med former eller ålder. Din storlek har ingenting att göra med hur stort självförtroende du har! Hos mig finns ingen jantelag, här är du viktig, du räcker till och är fantastisk precis som du är! Och det är det som verkligen räknas!

För vem är boudoir?

Det finns inte bara ett rätt svar på den frågan. Det finns heller inga fel svar på den frågan, bara olika! Ditt svar på varför du vill fotograferas skiljer sig garanterat från någon annans svar.

Det är bruden som ska gifta sig och som vill ge bort ett album med sensuella bilder till sin partner i morgongåva. Det är hon som nyss gått igenom en skilsmässa och behöver en rejäl dos med självförtroende och att hitta sig själv igen. Hon som vill ge sin man en riktigt sexig present i julklapp, eller kanske när de firar sin 20-åriga bröllopsdag. Paret som vill ta sensuella bilder tillsammans. Hon som har gjort en enorm resa och gått ner i vikt, och för första gången på länge känner sig sexig och attraktiv. Hon som äntligen börjat acceptera sig själv och älska sig själv som hon är. Han som vill ge en konstnärlig tavla på sig själv till sin partner. Hon och han som gått igenom skitjobbiga saker, tagit sig ut tillsammans på andra sidan, och vill fira detta med att ta bilder på sig själva tillsammans...

Det finns lika många anledningar som det finns personer, var och en lika viktig, men det de har gemensamt allihop är en vilja att göra något fint för sig själva!

Att fira hur fucking aaah-maaazing man faktiskt är, precis här och precis nu!

Hur ser hela processen ut

1. Boka tid för din fotografering i min online bokningskalender här.

2. Betalning sker i samband med när du bokar.

3. Du får ett mail med en guide full av tips och info. Du får också svara på en enkät så jag lär känna dig lite bättre. Vi hörs också på telefon eller via mail och planerar upp din fotografering, bollar bildidéer, pratar outfits etc så du känner dig trygg och förberedd på vad som kommer att hända.

4. Fotograferingsdagen. Du har sovit och ätit bra när vi ses. Om makeup/hårstyling ingår i ditt valda paket börjar med att bli sminkad och få håret stylat, och under tiden går vi igenom de outfits du har med dig. Hela upplevelsen tar ca 3 timmar. Självklart bjuder jag på något att dricka och mumsa på så vi håller energin uppe.

Jag kommer att guida dig hela vägen genom olika poser, från huvudet till tårna. Och du kommer definitivt ha träningsvärk efteråt, men det är det värt!

5. Efter 1-2 veckor ungefär så ses vi online och går igenom alla bilderna. Det är då du väljer de bilder som ev. ingår i ditt paket, eller köper de produkter du vill ha á la carte.

Ett urval av mina produkter och priser á la carte kan du kika på här.

6. Beroende på vilka produkter du valt tar de olika lång tid att tillverkas, men när de är klara antingen ses vi och du får dina fina bilder, eller så skickar jag dem mot fraktkostnad!

vad ska jag ha för outfit?

Jag brukar rekommendera att du tar med dig ett vitt och ett svart set med underkläder du gillar och känner dig fin i. Det är enkelt och man behöver inte mycket mer att få fina boudoir bilder (eller ens några kläder alls). Glöm inte dina favorit accessoarer såklart.

Självklart är du också välkommen att gå helt bananas och botanisera bland allt snyggt jag har i min kundgarderob också. Det finns så mycket snygga bodys, korsetter, höfthållare, tighta klänningar etc. Kolla gärna runt på olika ställen för inspiration, exempelvis pinterest.

Det viktigaste är att det är sånt som du trivs i och skulle använda igen. Så är du ingen romantisk spets-tjej, så går det lika bra med Calvin Klein och jeansshorts. Som sagt, det absolut viktigaste är att du trivs i dem och känner dig fin! Ni anar inte hur sexigt det faktiskt kan vara med ett par mjukisbrallor!

Vet du inte alls i vilken ände du ska börja så hör av dig till mig så kan vi kolla lite olika förslag vad du gillar och skulle känna dig bekväm i.

Vem kan se mina bilder?

Bara den du själv vill visa bilderna för!

Jag blir självklart superglad om jag får visa bilderna på min hemsida eller instagram. Men det är DINA bilder, och DU bestämmer. Jag kommer aldrig att visa några bilder som du inte gett tillåtelse till. Vill du att bilderna enbart är till för dina ögon, då respekterar jag det till 1000%!

Du behöver inte bestämma dig i förväg, utan det kan vi besluta när vi ses på din bildvisning. Då ser du bilderna och känner hur du vill göra.

En del väljer att jag får visa alla bilder, en del vill bara visa bilder som är anonyma, dvs bilder där man inte känner igen vem det är, och en del vill inte visa några bilder alls.

Vad du än väljer så är det helt ok!

Har du fler frågor du inte hittar svar på här?

Hör gärna av dig, jag svarar på alla frågor du kan tänkas ha. Och om du vill kan vi ta ett helt opretto online möte, så du känner dig trygg med att se vem jag är, plus att det alltid är lättare att prata "ansikte mot ansikte"!

Let's chat!

Har du några frågor eller funderingar? Hör av dig så ska jag göra allt jag kan för att svara!

Error, name is a required field.
Error, please enter a valid email address.