fotograf Jenny Drakenlind

Det är alltid värt att "walk the extra mile" för en riktigt

bra bild!

Hej!

Jag heter Jenny och jag är fotograf. Att vara fotograf är inte bara ett yrke, det är en hel livsstil. Det är ett särskilt sätt att se på omvärlden och berätta alla historier jag ser - med mina bilder. Att lyckas förmedla den där KÄNSLAN, så att betraktaren som inte var där, ändå förstår och KÄNNER hur det var! Ljuset, doften, ljudet i bakgrunden, smaken, färgerna...

Sedan mitt första bröllop 2007 har jag mött många fantastiska människor och berättat deras historia. Och jag är fortfarande ödmjuk inför all den här kärleken, lyckan jag ser när jag fotograferar ett bröllop. Jag är övertygad om att man måste ge en bit av sig själv för att vi tillsammans ska kunna skapa precis den där unika och personliga historien. Den du vill se tillbaka på och minnas varenda ögonblick av.

Mina superkrafter är bland annat att jag sprider ett lugn kring mig, särskilt i stressiga ögonblick. Jag kan dessutom vara osynlig om jag vill, så ingen ens märker att jag är där. Jag kan knyta slipsar, vet precis hur corsagen ska sitta, sy upp en fåll, dra en fräckis och skrattar kanske lite för högt åt mina egna skämt ibland. Jag älskar att ha roligt tillsammans med både gammelfarbror Olle och den femåriga blomsterflickan.

Jag har så många favoritögonblick under dagen, t.ex. när bruden gör sig i ordning och sätter på sig brudklänningen, den där blicken på sig själv i spegeln när hon får ta på sig klänningen - och bära den på riktigt! För det är IDAG de gifter sig! First look, där brudparet som inte sett varandra hela morgonen, möts och känslan när man ser sin älskade i det ögonblicket. Eller när de säger JA, till varandra, och alla tårögda bröllopsgäster, de genuina kramarna, porträtten där jag vet precis hur jag ska locka fram de där extra fina bilderna, alla roliga och fina tal, dansen och festen.

Kanske är jag också larvigt lättrörd, och både skrattar och gråter tillsammans med er. Kanske blir jag lite extra lycklig när jag smittas av all glädje en sådan här dag, och kanske gör jag också en liten happy dance när något extra fint eller roligt händer.

Anledningen till att jag blev fotograf är rätt enkel, det finns ingen större kraft än kärleken, och ur den skapas allt som betyder något.

Jag är fotograf, och jag älskar mitt jobb!

När man har turen att hitta en annan person, som man inte kan sluta att prata med, som har samma sjuka humor, är lika nördig som du, och som fortfarande ger dig pirr i magen efter så många år.

Då gör det inget att han har världens sämsta pappahumor, eller att det ibland tar lite extra lång tid att övertyga honom om att jag har rätt alla gånger.

För han kommer med kaffe på sängen, fryser utan att klaga i en ishall på sonens hockeyträning, köper ofantliga mängder konstnärsmaterial till dottern, hjälper mig att bygga och snickra när jag fått en briljant idé, och han lagar sjukt god mat. Varje dag.

Vår familj med mina underbara barn och fantastiska man är det som driver mig, och som är det absolut viktigaste i livet. Det är hos familjen jag hämtar kraft, energi och inspiration. Det är där jag får växa och hittar min kreativitet och passion.

Han är den jag vill dela resten av mitt liv med. Tänk om jag vetat det den där dagen i Visby för 21 år sedan!

Låt mig berätta ER

kärlekshistoria!

KONTAKTA MIG